دلیل بو گرفتن پا

دلیل بو گرفتن پا

بو گرفتن پا

اصولا بو گرفتن پا بسیار آزار دهنده و شرم آور است، اما گاهی ممکن است این موضوع تنها به بوی نامطبوع در کفش و جوراب منتهی نشده و مشکلات جدی تری را به دنبال داشته باشد. بو گرفتن پا بیشتر در افرادی که تعرق زیادی دارند به وجود می‌آید. این موضوع تنها در تابستان اتفاق نیوفتاده و با توجه به عملکرد بدن در فصول مختلف رخ می‌دهد. ممکن است فردی که به این مشکل دچار است در تمام سال با آن دست و پنجه نرم کند.

دلایل مختلفی برای بو گرفتن پا در کفش وجود دارند که با شناسایی آن‌ها می‌توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید. اگر در طول روز پای شما درون کفش قرار گرفته باشد طبیعی است که بو بگیرد، اولین اقدامی که می‌بایست انجام شود این است که به سرعت پس از در آوردن جوراب و کفش پا را شستشو دهید و کفش را در مکانی قرار دهید که هوا در آن رفت و آمد داشته باشد.

اگر به حمام بروید و مجددا پای خود را درون کفش مرطوب قرار دهید باز هم باکتری‌ها به سوی پای شما هجوم می‌آورند. کفش مردانه تبریز به دلیل بافتی که دارد اجازه می‌دهد پا در زمان‌های طولانی مدت تنفس پذیری بالایی داشته باشد، به همین سبب از بروز تعرق و در نتیجه بو گرفتن پا جلوگیری خواهد کرد.

علت بو گرفتن پا و جوراب

عوامل مختلفی در بو گرفتن پا و جوراب نقش دارند که با شناسایی و برطرف کردن آن‌ها می‌توانید جلوی این مشکل را بگیرید. برخی از این عوامل به شرح زیر هستند:

علت بو گرفتن پا و جوراب

  • عدم استفاده از روی و کمبود آن در بدن یکی از اساسی ترین دلایل برای به وجود آمدن بوی بدن در کفش و جوراب محسوب می‌شود.
  • استفاده از متریال نامناسب در کفش به پا اجازه تنفس نداده و باعث بو گرفتن پا و جوراب می‌شود. بهتر است از کفش‌هایی چون کفش تبریز که از مواد با کیفیت تهیه می‌شوند استفاده کنید.
  • یکی از مهم ترین دلایل برای بو گرفتن پا عدم شستشوی پا در طول روز است، زمانی که باکتری‌ها روی پا باقی می‌مانند، پا بوی بدی به خود می‌گیرد.
  • استفاده کردن از یک جفت کفش در طول چند روز نیز می‌تواند از دلایل مهم در این زمینه در نظر گرفته شود.
  • برخی از تغییرات هورمونی در زمان بلوغ باعث ایجاد بوی بد در پا خواهند شد. همچنین این موضوع در بانوان باردار رایج است.
  • داشتن استرس موجب تعرق بدن می‌شود، عرق کردن یکی از دلایل اصلی بو گرفتن پا است.
  • استفاده از کفش‌های تنگ باعث می‌شود پا در شرایط مطلوبی قرار نگیرد، این موضوع به مرور زمان به بو گرفتن پا می‌انجامد.

چرا پا عرق می‌کند؟

پای انسان ممکن است صرف نظر از درجه حرارت بدن یا فصلی که در آن قرار دارد به دلایل مختلف عرق کند. عوامل مختلفی همچون سن، جنسیت، استرس و نوع کفشی که استفاده می‌کنید در این زمینه تاثیر زیادی دارند.

تغییرات هورمونی باعث می‌شود تا بدن و به خصوص پا بیشتر عرق کند. همچنین افرادی که در طول روز زیر فشارهای روانی قرار دارند ممکن است به این مشکل دچار شوند. اگر کفش کلاسیک مردانه یا کفش‌های زنانه از تهویه مناسبی برخوردار نباشند شرایط تبخیر عرق را فراهم نکرده و به همین دلیل باعث می‌شوند لایه‌های عرق روی پا جمع شده و بوی نامطبوعی به وجود آورند. رطوبتی که ناشی از عرق کردن است باعث تکثیر باکتری در پا می‌شود. باکتری‌ها، اسیدهای چرب، پپتیدها و کربوهیدرات‌ها عموما برای تولید اسید استیک به اسید‌های کوچک‌تری تقسیم می‌شوند.

همچنین علاوه بر تعرق، بوی پا ممکن است از رشد قارچ در پا نیز به وجود آورد و به بو گرفتن کفش منجر شود. این موضوع در پای ورزشکاران که بیشتر در کفش‌های ورزشی قرار دارد رخ می‌دهد.

چرا پا بو می‌گیرد؟

بوی بد پا مخصوصا در فصل تابستان یکی از مشکلات آزاردهنده محسوب می‌شود که به عوامل گوناگونی بستگی خواهد داشت. البته این موضوع اغلب مسئله جدی و خطرناکی در نظر گرفته نشده و با راه حل‌های ساده رفع می‌شود. برخی از عوامل اصلی بو گرفتن پا به شرح زیر هستند.

چرا پا بو می‌گیرد؟

  • تعرق بیش از حد پا

یکی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین دلایل بو گرفتن کفش تعرق بیش از حد پا در نظر گرفته خواهد شد. در اصل زمانی که پای شما در فصول گرم همچون تابستان عرق می‌کند به دلیل اینکه مدت زمان زیادی پا درون کفش قرار دارد، شرایط رشد باکتری‌ها به وجود آمده و بو نامطلوبی به وجود می‌آید.

  • بو گرفتن پا با استرس و اضطراب

در حقیقت باید گفت استرس و اضطراب دو عاملی هستند که به بدترین شکل بدن را تحت فشار قرار می‌دهند. این دو عامل نقش مهمی در افزایش تعرق بدن داشته و موجب می‌شوند تا پا بوی نامطلوبی تولید کند. زمانی که استرس دارید و مدت طولانی از کفش استفاده می‌کنید به دلیل وجود باکتری بوی بدی از پا ساطع خواهد شد. جالب است بدانید که تعرق به خودی خود بوی بدی نداشته و تنها از آب و نمک تولید می‌شود چیزی که باعث ایجاد بودی نامطلوب می‌شود داشتن استرس است.

  • بو گرفتن پا با عدم رعایت بهداشت

اگر فاصله میان حمام رفتن طولانی باشد یا فرد مدام از یک جوراب استفاده کند و بهداشت پا را رعایت نکند بی شک پای او بوی نامطلوبی به خود خواهد گرفت. با تغییر عادات روزمره و رعایت نظافت می‌توانید با این مشکل به راحتی مقابله کنید. به این منظور بهتر است یک روز در میان دوش گرفته و پاهای خود را به دقت بشویید.

بو گرفتن پا با عدم رعایت بهداشت

  • بیماری پای ورزشکار علت بو گرفتن پا

قارچ پا یک عفونت است و یکی از انواع بیماری پا بوده که معمولا در رختکن باشگاه‌ها به وفور مشاهده خواهد شد. این قارچ عفونی که تریکوفیتون نام دارد اغلب روی لباس یا کفپوش‌ها رشد کرده و بیشتر در محیط‌های گرم و مرطوب همچون استخرها یافت می‌شود. توصیه می‌شود اگر به استخر می‌روید یا در رختکن باشگاه دوش می‌گیرید حتما از دمپایی پلاستیکی استفاده کنید.

  • بو گرفتن پا با تجمع باکتری

عامل اصلی بوی بد پا تجمع باکتری در نظر گرفته می‌شود. زمانی که بهداشت را رعایت نکنید باکتری‌ها در ناحیه‌های مختلف تجمع کرده و بوی بدی را منتقل خواهند کرد.

  • استفاده بیش از حد قهوه دلیل اصلی بو گرفتن پا

جالب است بدانید که مصرف بیش از حد قهوه می‌تواند یک عامل مهم در تعرق بدن افراد باشد. نوشیدنی‌های الکلی نیز همین خاصیت را دارا هستند. اگر به قهوه علاقه دارید توصیه می‌شود برای جلوگیری از بوی بد پا همواره مصرف این نوشیدنی را کاهش دهید تا قدم موثری در مقابله با این مشکل بردارید.

  • دیابت و بو گرفتن پا

توجه داشته باشید که مبتلا شدن به دیابت لزوما موجب ایجاد بوی بد پا نخواهد شد. میزان قند بالا به مرور زمان عصب‌های پا را تخریب کرده و باعث ایجاد احساس کرختی خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود تا افراد متوجه دردهای ناشی از زخم، تاول یا خراش نشوند. اگر به این مشکلات جدی توجه نداشته باشید و آن‌ها را درمان نکنید به سرعت عفونی شده و موجب بوی بد پا خواهند شد.

  • بوی بد پا و دوران پیش از یائسگی

دوران یائسگی یا پیش از یائسگی همواره به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن اتفاق می‌افتد معمولا با تعرق بیش از حد همراه خواهد بود. به همین دلیل نباید تعجب کنید که پاها در این زمان بیشتر عرق کنند. استفاده از یک ضد تعرق می‌کند مانع بروز بوی بد پا در این زمان شود.

  • عرق کردن پا و تیروئید پرکار

از اصلی ترین علت‌های بروز بوی بد پا می‌توان به پرکار بودن تیروئید اشاره کرد.  اگر بهداشت را رعایت کرده و همواره از خوشبوکننده‌های مختلف استفاده می‌کنید اما پاها همچنان بدبو هستند بهتر است در ابتدا به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید تا وضعیت تیروئید شما مشخص شود.

عرق کردن پا و تیروئید پرکار

  • بوی بد پا و مسمومیت با جیوه

بی شک زمانی که به دنبال علت بد بو شدن پاهای خود می‌گردید مسمومیت با جیوه جزء اولین گزینه‌های شما نخواهد بود. اگر علاوه بر بوی نامطلوب پا، با مشکلات مختلف همچون اختلال در عملکرد حرکتی، سرگیجه یا دوبینی دست و پنجه نرم می‌کنید به احتمال زیاد از طریق جیوه مسموم شده‌اید. در نتیجه توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه کنید.  استفاده از غذاهایی دریایی یکی از رایج‌ترین عوامل مسمومیت با جیوه در نظر گرفته می‌شود. اگر عاشق این مدل از غذا هستید و در مصرف آن‌ها زیادی روی می‌کنید بهتر است برای درمان بوی بد پا به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص بوی پا

معمولا از طریق بررسی سابقه پزشکی تشخیص بوی بد پا انجام خواهد شد. پزشک با معایه فیزیکی نیز می‌تواند به این موضوع پی ببرد. برای تشخیص بوی بد پا به ندرت از آزمایش کمک گرفته می‌شود با این حال اگر این موضوع شدت زیادی پیدا کند و تعرق بدن افزایش پیدا کند باید علائم مختلف را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید جلوی مشکلات بزرگتر را بگیرید.

تشخیص بوی پا

چه موقع باید برای بو گرفتن پا به پزشک مراجعه کرد

عده‌ای بر این تصورند که بوی بد پا در مردان از زنان رایج‌تر است، اما موضوع این است که این مشکل در تمامی افراد وجود داشته و باید مورد توجه قرار گیرد. پیش از مراجعه به پزشک از جنس و کیفیتی کفشی که استفاده می‌کنید آگاهی کامل کسب کنید. اصولا کفش مجلسی مردانه و یا کفش‌های زنانه به دلیل طراحی که دارند باید از جنس مرغوب تهیه شده باشند تا باعث تعرق پا نشوند.

اگر از بو گرفتن پا و کفش خود خسته شده‌اید و تمامی راه حل‌ها را امتحان کرده‌اید بهتر است علائم بدن خود را تحت نظر قرار دهید و در صورت مشاهده نشانه‌های زیر آن‌ها را با پزشک در میان بگذارید.

  • ایجاد زخم یا بریدگی روی پا
  • اگر پا بر اثر عرق و رطوبت رنگ قرمز داشته باشد
  • اگر پا متورم شده باشد

روش‌های مختلفی برای از بین بردن بوی کفش وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توانید این مشکل را به راحتی حل کنید. اگر این روش‌ها جواب ندادند و شما با عملکردی غیر طبیعی از سوی بدن خود رو به رو شدید ممکن است دچار بیماری‌هایی همچون دیابت، بیماری عروقی محیطی و یا نوروپاتی باشید.

در صورتی که به بیماری‌هایی همچون دیابت مبتلا نباشید و علائم فوق را نداشته باشید نیاز نیست نگرانی در مورد این موضوع پیدا کنید. تنها باید بهداشت پا را رعایت کرده و همواره سعی کنید در طول روز چندین بار پای خود را مورد شستشو قرار دهید و از کفشی که از چرم تبریز تهیه شده استفاده کنید. این نوع چرم جلوی تعرق و بو گرفتن پا را گرفته و سبب می‌شود تا دچار بیماری نشوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *