بیماری پا چه انواعی دارد؟
همه ما در طول روز به راه رفتن پرداخته و ممکن است بدویم یا از پلهها بالا برویم گاهی این فعالیتها موجب به وجود آمدن انواع بیماری پا میشود. همچنین استفاده از کفش نامناسب، دیابت و افزایش سن نیز از مهم ترین دلایل ابتلا به این نوع بیماری ها در نظر گرفته میشوند.
پای تمامی افراد از 26 استخوان تشکیل شده است، بنابراین این بخش از بدن یکی از قسمتهای پیچیده در نظر گرفته میشود که نیاز به مراقبت دارد. در نتیجه بهتر است از کفشهایی که از متریال مرغوب تهیه شده است استفاده کنید تا پا به مرور زمان فرم نگرفته و به بیماریهای مختلف دچار نشود. در ادامه به شرح برخی از شایعترین انواع بیماریهای پا میپردازیم.
-
صافی کف پا
یکی از انواع بیماری پا عدم وجود قوس در کف پا است. این مشکل اغلب به اسم صافی کف پا شناخته میشود. بهتر است اگر به این بیماری مبتلا هستند حتما به پزشک ارتوپد مراجعه کنید. برای افرادی که به این بیماری دچار هستند ایستادن طولانی مدت یا ورزش کردن دشوار خواهد بود. از بهترین روشهای درمان این بیماری میتوان به داروهای مسکن و تغییر در سبک زندگی و استفاده از کفش تبریز مناسب اشاره کرد.
-
خار پاشنه
رسوب کردن کلسیم در میان استخوان پاشنه و قوس پا به خارپاشنه معروف شده است که یکی از انواع بیماری پا در نظر گرفته میشود. در هنگام مبتلا شدن به این بیماری هیچ علائمی را مشاهده نخواهید کرد. البته گاها افرادی وجود دارند که احساس درد و التهاب را در پای خود حس میکنند. بنابراین برای اینکه بتوانید این بیماری را تشخیص دهید باید حتما عکسبرداری کنید.
دلایل مختلفی برای به وجود آمدن خار پاشنه وجود دارند. این بیماری ممکن است به دلایل مختلفی مانند کشیدگی طولانی مدت عضلات و رباطها، آرتریت، اضافه وزن و پوشیدن کفشهای نامناسب ایجاد شود. استفاده از کفشهای مرغوب مانند کفش چرم مردانه میتواند جلوی این موضوع را گرفته و به خوبی از پا حمایت کند.
-
بیماری پا سیاتیک
سیاتیک یکی از شایع ترین انواع بیماری پا است. دردی که از تحریک عصب سیاتیک به پا متحمل میشود را اغلب با نام سیاتیک میشناسیم. این درد معمولا به سبب فشرده شدن عصب در قسمت پایینی ستون فقرات ایجاد میشود و بسیاری از افراد آن را با کمردرد اشتباه میگیرند. اما بهتر است بدانید سیاتیک اغلب با علائمی چون درد ناگهانی در لگن، کمر، پشت پا، بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن همراه خواهد بود.
تحقیقات نشان داده که 40 درصد از افراد در زندگی خود حداقل یکبار این درد را تجربه کردهاند. برای از بین بردن درد سیاتیک میتوانید مسکنهایی مانند ایبوپروفن را بدون نسخه خریداری کنید. همچنین پیاده روی، استفاده از کمپرس آب گرم و سرد، فزیوتراپی نیز از بهترین روشها برای درمان سیاتیک در نظر گرفته میشوند.
-
بیماری پا پوستی
بیشترین بیماریهای پوستی پا بر اساس گزارشات و تحقیقات انجام شده مربوط به پینه و میخچه هستند. میخچه اصولا ظاهری سفید، زرد، توسی یا قهوهای دارد که مرکز آن سفت است. این عارضه اغلب با درد همراه نیست و بیشتر در قسمت سینه یا پاشنه پا ایجاد خواهد شد. برخی از علائم این بیماری شامل درد، ورم و احساس ناراحتی هنگام قدم برداشتن است.
پینه نیز علائمی همچون میخچه داشته و معمولا از آن بزرگتر است و با درد همراه نخواهد بود و یکی از مهم ترین دلایل به وجود آمدن اینو بیماری پا استفاده از کفش چرم تبریز نا مناسب و بی کیفیت می باشد.
-
بیماری پا انگشت چکشی
اگر مشاهده میکنید که انگشت دوم، سوم یا چهارم پای شما خم شده است به احتمال زیاد به بیماری انگشت چکشی مبتلا شدهاید. انگشت چکشی یکی از انواع بیماری پا است که به سبب استفاده نکردن از کفشهای مناسب به وجود میآید. با توجه به این موضوع اگر انگشتان پای شما هنوز انعطاف پذیر هستند حتما به پزشک مراجعه کنید و از کفش بزرگ پا که جا دارتر هستند و از متریال مرغوب چون چرم تبریز تهیه شدهاند استفاده کنید تا پا راحتی بیشتری داشته باشد. اما اگر انگشتان انعطاف پذیری خود را از دست دادهاند احتمالا به عمل جراحی احتیاج خواهید داشت.
-
بیماری پا هالوس والگوس
بیماری پا هالوس والگوس یا انحراف شست پا یکی از انواع بیماریهای پا است که به برآمدگی که در مفصل شست ایجاد شده نسبت داده میشود. در این بیماری انگشت شست به سمت انگشتان کوچکتر متمایل میشود. دلایل مختلفی برای وجود آمدن هالوس والگوس وجود دارد که مهم ترین آنها ناهنجاریهای مادرزادی، آرتریت، وراثت و پوشیدن کفشهایی است که پنجههای بسیار تنگی دارند. به همین دلیل استفاده از کفشهای راحتی و کفیهای طبی در این زمینه بسیار یاری دهنده هستند.
جا باز کردن کفش چرم نیز یکی از بهترین راه حلهایی است که میتوانید در صورت استفاده از کفش تنگ بکار ببرید. توجه داشته باشید که این روش اغلب برای کفشهای چرم مورد استفاده قرار میگیرند و در غیر این صورت ممکن است کاربردی نداشته باشند. در صورتی که این روشها موجب بهبود پا نشدند ممکن است به تشخیص پزشک مجبور شوید تا عمل جراحی انجام دهید.
-
بیماری پا واریس
یکی از انواع بیماری پا واریس است. هنگامی که دریچههای کنترل کننده جریان خون در سیاهرگها دچار نارسایی شوند واریس رخ میدهد. در این بیماری دریچههای کنترل کننده دچار تورم شده و باعث به وجود آمدن برآمدگیهایی مانند پیاز میشوند. علت اصلی این بیماری افزایش فشار روی سیاهرگ بوده که اغلب به دلیل سرپا ماندن بیش از حد و بارداری اتفاق میافتد. روشهای مختلفی برای درمان این بیماری پا وجود دارد که از بهترین آنها میتوان به بنداژهای طبی، درمان با لیزر و عمل جراحی اشاره کرد.
- مشکلات انگشت و ناخن پا
یکی از انواع بیماری پا مشکلاتی است که برای ناخن و انگشت افراد به وجود میآید. افراد اغلب به این موضوع شکایت میکنند چرا که به مرور ناخنها در گوشت پا فرو رفته و سبب درد گرفتن انگشتان پا میشود.
این بیماری به دلیل استفاده از کفشهای نامناسبی است که امروزه به صورت گسترده در دسترس خریداران قرار میگیرند. به همین منظور طراحان در کارخانه تولید کفش باید به دنبال طرحهایی باشند که به بهترین شکل از پاها حمایت کرده و در نتیجه از بروز مشکلات مختلف جلوگیری میکند.
-
بیماری پا نقرس
نقرس یکی از انواع بیماری پا است. این بیماری به دلیل افزایش اوریک اسید موجب ایجاد درد و التهاب شده و بخشهای مختلفی از بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. در نقرس انگشت بزرگ پا و زانو نسبت به سایر قسمتهای بدن بیشتر دچار درد میشوند.
این عارضه میتواند ارثی یا اکتسابی باشد و در مردان از بانوان بیشتر اتفاق میافتد. همچنین در سنین بین 50 تا 60 سالگی شایع تر خواهد بود. استفاده بیش از حد مواد پروتئینی، چاقی، استرس و مصرف بیش از حد الکل میتواند باعث به وجود آمدن این بیماری پا شود.
بدون دیدگاه